Happy IKO Affiliated Kite Center

Yes! Happy is nu officieel IKO Affiliated Kite Center!

Happy Kitesurf School is vanaf nu officieel IKO Affiliated Kite Center. Daarmee conformeert en voldoet Happy aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen voor de organisatie, het materiaal en de lesmethode. Niets wordt aan het toeval overgelaten.

Helemaal Happy met IKO

Als IKO Center mag Happy bovendien alleen met IKO gecertificeerde instructeurs werken. En Happy gaat dat ook doen en onderscheidt zich daarmee van andere kitesurfscholen. De IKO lesmethode leidt op tot onafhankelijk kitesurfer, en dat is natuurlijk wat je als cursist nodig hebt. Alle theorie en handelingen worden haarzuiver uitgelegd en geoefend zodat je zelfvertrouwen toeneemt en uiteindelijk veilig en zelfstandig je vaardigheden kunt trainen. En dat maakt van een uitdagende sport een verslavend spel met de elementen!

Kaf en koren

Helaas nemen sommige kitesurfscholen een loopje met IKO regels. Hierop wordt toegezien door IKO maar blijkt handhaving lastig. Laat je niet misleiden door kitesurfscholen die onterecht IKO logo's voeren en beweren dat je les krijgt van IKO gecertificeerde instructeurs! Les krijgen van een IKO instructeur is gewoon wat anders dan van goedbedoelde amateur die 18m hoge jumps maakt maar geen notie heeft van veiligheid, lesmethodes, materiaalkeuze en EHBO.

Hoe weet je of jouw school en instructeur echt IKO zijn? Alle IKO Kite Centers en Instructeurs zijn opgenomen in respectievelijk het Center en Member register op IKOINTL.COM. Staat je school of instructeur (L1 of hoger) hier niet bij boek dan elders. IKO Instructeurs worden regelmatig bijgeschoold en volgen om het jaar een verplichte EHBO/AED training om hun certificering te kunnen verlengen. Alleen IKO Instructeurs kunnen IKO certificaten uitreiken aan cursisten, niet onbelangrijk voor cursisten!

Work hard, play hard, be Happy!