3-6 uur

IKO Independent

Kitesurf zelfstandig en leer een paar tricks zoals je eerste sprong!

Het is tijd om zelfstandig kitesurfer te worden, en hoe meer je leert des te leuker je kiten zult gaan vinden! In de Independent cursus zal de IKO instructeur je laten zien hoe je upwind, toe-side moet varen en de nadruk leggen op het doceren van snelheid door het kanten van je board, het veranderen van richting zonder te stoppen, en veilig doen van self-launching and self-landing. Als Independent kitesurfer ben je onafhankelijk en kan je overal kitemateriaal huren. Dat is toch waarvoor je het allemaal doet!

Kijkduin (ma-vr)
Brouwersdam (za-zo)
1-2 dagdelen
IKO Card (3J-N)
IKO Instructeur
Inclusief materiaal
Flexibel inplannen
Inclusief IKO Card
Boek nu!

Veelgestelde vragen

De International Kiteboarding Organization (IKO) bestaat sinds 1999 en heeft een standaarden en richtlijnen ontwikkeld die de veiligheid en kwaliteit van de kitesurflessen garanderen. IKO opleidingen zijn er voor kiteboarders, instructeurs en trainers. Bovendien moeten IKO Affiliated scholen aan strenge eisen voldoen en mogen alleen met IKO Instructeurs werken. Wil je veilig een goed fundament leggen voor je kitesurf-aspiraties dan kies je voor IKO en ontvangt bovendien een IKO Certificaat. Helaas beweren veel scholen dat ze werken met IKO instructeurs. Dat is lang niet altijd waar. Dit kan je eenvoudig controleren op www.ikointl.com onder Members. Net zoals je bij voor je rijbewijs gaat naar een gediplomeerde rij-instructeur, ga je voor een kitesurfcursus naar een IKO Instructeur. Het argument dat je les krijgt van supergoede kitesurfers is ook niet erg relevant. Rijles van Max Verstappen, of kitesurfles van Kevin Langeree, is misschien wel heel cool maar niet erg effectief. Besteedt je geld goed, en kies voor een IKO training.
Happy maakt gebruik van een online boekingssysteem waarin je lessen kunt boeken, betalen en vervolgens zelf kunt plannen. In het systeem is de beschikbaarheid van IKO Instructeurs vastgelegd en wordt rekening gehouden met het weer. Als alles samenkomt dan staat er een les gepland en ontvang je een bevestiging per email. Gaat een les niet door of als er een wijziging is dan wordt je ook per email op de hoogte gebracht.
Zorg dat je 30 minuten voor de 1ste les aanwezig bent. En bij vervolglessen is 15 minuten voldoende. Dan heb je voldoende tijd om een wetsuit, drijfvest, trapeze en helm te passen en aan te trekken. Een IKO Instructeur zal je assisteren.
Een goede conditie helpt altijd. Zorg ook dat je voldoende hebt gegeten en gedronken. Lessen met een kater of onder invloed van drugs of alcohol is een no-go. Kitesurfen is inspannend en niet zonder risico, dus zorg dat je fit bent.
Een handdoek, zwembroek en een sporttas is voldoende. Een eigen wetsuit is een absolute aanrader, maar geen noodzaak. Neem geen waardevolle spullen mee.
De vrijwaring kan je downloaden van de website. Doe dit thuis voordat je naar de 1ste les gaat. Lees de vrijwaring aandachtig, vul alles in, en onderteken het formulier. Het formulier moet je voor aanvang van de 1st les bij Happy inleveren. Uiteraard als iets niet duidelijk is, of als je vragen hebt, dan kun je altijd bij je IKO Instructeur terecht.
Windkracht, windrichting, watertemperatuur en luchttemperatuur zijn de voornaamste criteria bij het plannen van lessen. Er kan in principe gelest worden met windkracht 3-7Bft zolang deze niet aflandig is. De lucht- en watertemperatuur spelen ook een grote rol, met name in het voorjaar als de zee nog niet is opgewarmd. Veiligheid boven alles!
Het kan gebeuren dat er geen 2de cursist is. Dan krijg je een verkorte privéles met een duur van 2 uur.
Tenzij er sprake is van opzet zal Happy voor de schade opdraaien.
IKO Card & App

Ontvang een IKO Card!

Aan het einde van je IKO cursussen ontvang je de IKO Card en word je opgenomen in het online IKO register. Behalve een fysieke IKO Card kan je ook de IKO App gebruiken. Je krijgt toegang tot online handleidingen, eCourses, de IKO shop en je IKO certificering. Met een IKO Card kan je bovendien overal ter wereld kitemateriaal huren, of natuurlijk een vervolgcursus doen.

Zelf kiten
Kites huren
IKO Online
LEVEL 1
LEVEL 2
LEVEL 3
LEVEL 4